16 april 2011

Teckenspråkskurs del 1

Idag var första teckenspråkslektionerna. Vi blev indelade i 3 grupper, Ludvigs anhöriga blev en egen grupp då vi var så många. Till och med större än de andra grupperna där de var flera olika familjer samlade. Det var väldigt intressant och lärorikt, jag skrev ner så mkt jag hann med och försökte beskriva hur man gjorde tecknena. Inte det lättaste att begripa vad man har skrivit alla gånger. Kan ju inte precis prata flytande teckenspråk nu efter denna dagen men en del tecken har fastnat och förhoppningsvis lär ännu fler göra det under morgon dagen och sedan får man öva in de hemma.
Att lära oss alla tecken är ju omöjligt på två dagar men huvudsaken är att vi får kunskap nog att kunna föra en enkel konversation, framför allt när vi pratar med Ludvig :)
Övning ger färdighet och ju mer vi använder tecken desto enklare och bättre blir det.

Theo mår mkt bättre här hemma. Han har börjat äta sina pellets igen och vi har minskat antalet matningar. Han tycker inte alls om det och försöker gömma ansiktet för att slippa. Vill inte tvinga i han det men det är för hans eget bästa. 2 om dagen får det bli i alla fall så att han säkert får i sig ordentligt med näring.
Vill inte att min älskade lille gosse ska må dåligt. Men just i detta ögonblick sitter han och äter pellets :D Gissar på att det är för att han ska slippa bli matad hehe. Theo är en väldigt smart kanin :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar